Grib salgspotentialet i energitilskud

En dugfrisk rapport fra Energistyrelsen påpeger, at der er begrænset opmærksomhed på mulighederne for at få udbetalt kontant tilskud til energiforbedringer blandt de mindre virksomheder. Hos Tæt Tag Danmark opfordrer vi vores netværk af tagdækkere til at samle handsken op og gribe tilskudsmulighederne.

 

SMV-virksomhederne halter bagefter, hvad angår energispareaktiviteter. En forklaring kan være, at de mindre virksomheder ikke er opmærksomme på, at de kan få tildelt kontant tilskud til deres energiprojekter fra forsyningsselskaberne. Den netop udgivne rapport fra Energistyrelsen: ”Virksomheders erfaringer med energibesparelser” vurderer således, at mange mindre virksomheder simpelthen mangler kendskab til ordningen.

 

Energitilskud skal sælges af håndværkere
Vurderingen fra Energistyrelsen vækker genklang hos landets største energiselskab, DONG Energy. Mette Skjoldmark, der er Channel Manager hos DONG Energy, udtaler:

 

- En del erhvervsvirksomheder kender udmærket til energitilskudsordningen og bruger den også, når de renoverer. Men der er stadig rigtig mange, som ikke ansøger om tilskud til deres energispareprojekter.

 

Hun er ikke i tvivl om, at der i energitilskudsordningen ligger et forretningsmæssigt potentiale for håndværkere, som arbejder med energirenovering. Ved at bruge muligheden for energitilskud proaktivt i salgsarbejdet over for kunderne kan håndværkerne nemlig slå på, at kunderne – ud over de beregnede besparelser på energiomkostningerne – får et kontant tilskud til selve investeringen. Og det øger alt andet lige incitamentet til at få projekterne udført.

Mette Skjoldmark understreger desuden, at der altid skal ansøges om tilskud, før projektet igangsættes, for ellers kan energibesparelsen ikke indberettes og tilskuddet ikke udbetales.  

 

Saml handsken op
Hos Tæt Tag Danmark opfordrer vi vores netværk af tagdækkere til at samle handsken op, gå i offensiven og fortælle kunderne om tilskudsordningen. Adm. direktør Peter Kranz fortæller:

 

- Eksempelvis er efterisolering i forbindelse med tagudskiftning et af de projekter, som kan give gode penge igen, da energibesparelserne ofte kan være store. Som tagdækker får du dermed gode økonomiske kort på hånden i salgssituationen. Du kan ikke alene fortælle din kunde, at der er langsigtede driftsbesparelser i sigte, men også at anlægsudgiften her og nu reduceres kraftigt takket være energitilskuddet.

 

DONG Energy oplyser gerne tilskudsstørrelsen for et konkret projekt ved henvendelse på [email protected] eller tlf. 99 55 55 23.