En kongelig tagrenovering

Bygningen bag Det Kongelige Teaters Gamle Scene har netop gennemgået en omfattende tagrenovering med udskiftning af både ovenlys og tagpap.

 

Det gamle tagpaptag var fra 1985 og bestod af op til 8-10 lag tagpap som følge af gentagne reparationer. Renoveringen af det 2.500 kvm store tag omfattede udskiftning af samtlige rytterlys, dvs. i alt ca. 110 lbm, samt udskiftning af isolering og tagdækning.

 

Se video fra arbejdet på Det Kongelige Teater:

 

 

 

Det var et kompliceret projekt pga. de mange gennembrydninger med tilhørende inddækninger og tilslutninger. Alt i alt er det imponerende, at det lykkedes at overholde tidsplanen, og den primære grund til dette er en fremragende byggepladsindretning, hvor alle processer er tænkt ind allerede på projektstadet.

 

Valget af tagpap faldt på Derbigum SP 4 – en 4 millimeter løsning, der kommer til at holde tæt i mange år. Membranen blev valgt, fordi den er dobbeltarmeret, og fordi dens glatte overflade gør det nemmere at få samlingerne tætte.

 

Pga. at tagfladen støder op til Gamle Scene, som er fredet, blev der stillet store krav om forholdsregler i forbindelse med brug af åben ild. Derfor blev Derbigum-membranen monteret ved klæbning og svejsning af overlæggene med varmepistol i modsætning til de fleste tagmembraner, som fastgøres ved svejsning med åben ild.

 

Tæt Tag Danmark har omfattende erfaringer med alle typer tagpap-opgaver. Både renovering og nybygning af store og små løsninger. Kontakt os for at høre mere om mulighederne.